Vdolky s hruškovými povidly
Domácí vdolky, které chutnají jako z vašeho dětství.
Postup
- Z droždí, třetiny vlažného mléka, lžíce cukru a dvou lžic mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě nakynout.
- Zbylou mouku prosijeme se solí, přidáme zbylý cukr a mléko, vejce a vykynutý kvásek a zlehka propracujeme. Nakonec přidáme rozehřáté máslo a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě kynout asi 45 minut.
- Vykynuté těsto rozválíme na plát silný asi 2 cm. Pomocí skleničky vykrájíme kolečka a smažíme je na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Dáme je na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Oloupané hrušky zbavené jádřinců rozmixujeme a povaříme je v kastrůlku s cukrem a skořicí asi 20 minut. Vdolky podáváme s povidly a můžeme je doplnit i tvarohem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
201 KCal
9 %
8 %
-
Energie
839 KJ
9 %
8 %
-
Sacharidy
35,7 g
41 %
36 %
-
Vláknina
2,0 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
5,6 g
9 %
8 %
-
Tuky
3,6 g
6 %
5 %
-
nasycené
1,7 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Sladké paštičky
Tento efektní dezert je tak jednoduchý, že se určitě stane vaším favoritem.