Vanilková zmrzlina

Vyzkoušejte náš recept na výbornou vanilkovou pochoutku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

bez doby mrazení

Ingredience

10 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    252 KCal

    11 %

    11 %

  • Energie

    1055 KJ

    11 %

    11 %

  • Sacharidy

    36,5 g

    42 %

    37 %

  • Vláknina

    0,0 g

    0 %

    0 %

  • Bílkoviny

    3,9 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    10,4 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    6,2 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme na kousky nakrájené máslo a dřeň z vanilkového lusku a společně zahřejeme.
  2. Cukr utřeme se žloutky a škrobem do pěny. Pak přilijeme asi 100 ml teplého mléka s rozpuštěným máslem a rozmícháme. Tuto směs vlijeme do hrnce se zbylým teplým mlékem s máslem a za stálého míchání přivedeme k varu.
  3. Poté ihned odstavíme, hrnec ponoříme do studené vodní lázně a žloutkový krém mícháme do vychladnutí. Pak ho nalijeme do kovové misky nebo chlebíčkové formy a uložíme do mrazáku. Necháme asi 5 hodin mrazit.
  4. Před porcováním přendáme zmrzlinu asi na 15 minut do chladničky a necháme povolit. Pak pomocí kleští na zmrzlinu vytvoříme kopečky a podáváme. Doplnit ji můžeme například čerstvým ovocem nebo posypat ořechy.
Autor:

Podobné recepty

Pečené koblihy

Domácím koblihám nikdo neodolá.

Rebarborový dort

Z rebarbory opravdu nemusíte péct pouze koláč s drobenkou.

Pistáciový chlebíček

Nejen barevná kombinace, ale i chuť je neodolatelná.

Čokoládové květináčky

Snadné a vkusně vypadající dortíčky, které doplní každý sladký bar.

Tuile plněné vanilkovou pěnou

Křupavá oplatka plněná krémem. To prostě musíte ochutnat.