Ingredience
Postup
- Do hrnce nalijeme mléko, přidáme na kousky nakrájené máslo a dřeň z vanilkového lusku a společně zahřejeme.
- Cukr utřeme se žloutky a škrobem do pěny. Pak přilijeme asi 100 ml teplého mléka s rozpuštěným máslem a rozmícháme. Tuto směs vlijeme do hrnce se zbylým teplým mlékem s máslem a za stálého míchání přivedeme k varu.
- Poté ihned odstavíme, hrnec ponoříme do studené vodní lázně a žloutkový krém mícháme do vychladnutí. Pak ho nalijeme do kovové misky nebo chlebíčkové formy a uložíme do mrazáku. Necháme asi 5 hodin mrazit.
- Před porcováním přendáme zmrzlinu asi na 15 minut do chladničky a necháme povolit. Pak pomocí kleští na zmrzlinu vytvoříme kopečky a podáváme. Doplnit ji můžeme například čerstvým ovocem nebo posypat ořechy.