Tvarohový koláč s marcipánovými jablky
Marcipán dodá koláči ještě lepší chuť.
Postup
- Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme vejce, mouku promísenou s práškem do pečiva a špetkou soli a najemno nastrouhaný marcipán. Vypracujeme těsto a uložíme ho do na hodinu do chladu.
- Náplň: Utřeme máslo s cukrem do pěny. Přidáme vejce, tvaroh a pudinkový prášek. Přilijeme smetanu a vše dobře promícháme.
- Mandle usekáme a promícháme s rozinkami a nastrouhaným marcipánem. Z omytých jablek vydlabeme jádřince a naplníme je marcipánovou nádivkou.
- Těsto rozválíme na silnější plát a vyložíme jím vymazanou a vysypanou dortovou formu. Do formy posadíme naplněná jablka a přelijeme je tvarohovou náplní. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 60 minut. Po upečení ho potřeme zavařeninou a posypeme mandlemi a oříšky.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
377 KCal
17 %
16 %
-
Energie
1579 KJ
17 %
16 %
-
Sacharidy
40,8 g
46 %
41 %
-
Vláknina
1,8 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
10,0 g
16 %
15 %
-
Tuky
18,4 g
28 %
26 %
-
nasycené
8,4 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Koláčky s rybízem
Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.