Tvarohový koláč s marcipánovými jablky

Marcipán dodá koláči ještě lepší chuť.

Obtížnost

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

16 PORCE +

Těsto:

Tvarohová náplň:

Plněná jablka:

Dohotovení:

Postup

  1. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme vejce, mouku promísenou s práškem do pečiva a špetkou soli a najemno nastrouhaný marcipán. Vypracujeme těsto a uložíme ho do na hodinu do chladu.
  2. Náplň: Utřeme máslo s cukrem do pěny. Přidáme vejce, tvaroh a pudinkový prášek. Přilijeme smetanu a vše dobře promícháme.
  3. Mandle usekáme a promícháme s rozinkami a nastrouhaným marcipánem. Z omytých jablek vydlabeme jádřince a naplníme je marcipánovou nádivkou.
  4. Těsto rozválíme na silnější plát a vyložíme jím vymazanou a vysypanou dortovou formu. Do formy posadíme naplněná jablka a přelijeme je tvarohovou náplní. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 60 minut. Po upečení ho potřeme zavařeninou a posypeme mandlemi a oříšky.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    377 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1579 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    40,8 g

    46 %

    41 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    10,0 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    18,4 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    8,4 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.

Koláčky s rybízem

Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.

Čokoládovo-malinový dort

Kombinace čokolády a malin je neodolatelná.

Jahodové cupcaky

Jahodová sezóna je tady, tak pojďte upéct něco dobrého.