Třešňové tiramisu

Tiramisu chutná nejlépe po delším odležením v ledničce.

Obtížnost

Lehké

Vaření 25 min

bez vychlazení

Ingredience

8 PORCE +

Postup

  1. Třešně omyjeme, překrojíme napůl a spolu s likérem a třetinou cukru dáme do kastrůlku. Necháme krátce přejít varem a pak odstavíme. Zbytek cukru utřeme se žloutky do světlé pěny.
  2. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky a s mascarpone vmícháme k utřeným žloutkům. Dáme na chvíli vychladit do lednice.
  3. Polovinu piškotů postupně smočíme z obou stran v kávě a vyložíme jimi dno skleniček. Pak naneseme vrstvu krému a třešní s likérem. Pokračujeme druhou vrstvou piškotů a krému.
  4. Tiramisu dáme vychladit ideálně přes noc do lednice. Před podáváním poprášíme kakaem a ozdobíme třešněmi.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    523 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2186 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    52,6 g

    60 %

    53 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    9,9 g

    16 %

    14 %

  • Tuky

    30,5 g

    47 %

    44 %

  • nasycené

    17,1 g

  • trans-mastné

    1,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.

Střecha

Tento nepečený dezert je sice trochu retro, ale čerstvé maliny mu dodají šmrnc.