Tiramisu ve skleničce

Skleničkové dezerty nejen skvěle chutnají, ale také jsou snadné na přípravu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    626 KCal

    28 %

    26 %

  • Energie

    2618 KJ

    28 %

    26 %

  • Sacharidy

    56,6 g

    64 %

    57 %

  • Vláknina

    4,5 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    15,9 g

    25 %

    23 %

  • Tuky

    37,1 g

    57 %

    53 %

  • nasycené

    19,6 g

  • trans-mastné

    0,7 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Čokoládové sušenky rozlámeme na malé kousky a nasypeme je na dno skleniček. Na krém smícháme mascarpone s tvarohem a oběma druhy cukru.
  2. Do pohárků lžící navrstvíme polovinu krému. Při pokojové teplotě necháme rozmrazit 100 g lesního ovoce.
  3. Povolené ovoce rozmačkáme a přidáme ho na krém ve skleničkách. Vše doplníme zbylým tvarohovým krémem.
  4. Těsně před podáváním ozdobíme tiramisu zbytkem mraženého ovoce a ihned podáváme.

Tiramisu můžete místo mraženého ovoce doplnit čerstvými jahodami, borůvkami a/nebo malinami. Aby pustily více šťávy, před rozmačkáním je krátce povařte s troškou vody a cukru.

Autor:

Podobné recepty

Tvarohový pohár s mandarinkami

Sladká tečka nikdy nikoho nezklame.

Tvarohové mini bábovky s krémem

Upečte si ke kávě nádherný moučník plný chutí.

Velikonoční věnec

Krásně nadýchané pečivo se stane hvězdou Velikonoc.

Velikonoční mrkvové cupcakes

Oslavte Velikonoce ve velké parádě.

Hot cross buns

Tradiční velikonoční pečivo z Anglie.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.