Tiramisu ve skleničce

Skleničkové dezerty nejen skvěle chutnají, ale také jsou snadné na přípravu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    626 KCal

    28 %

    26 %

  • Energie

    2618 KJ

    28 %

    26 %

  • Sacharidy

    56,6 g

    64 %

    57 %

  • Vláknina

    4,5 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    15,9 g

    25 %

    23 %

  • Tuky

    37,1 g

    57 %

    53 %

  • nasycené

    19,6 g

  • trans-mastné

    0,7 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Čokoládové sušenky rozlámeme na malé kousky a nasypeme je na dno skleniček. Na krém smícháme mascarpone s tvarohem a oběma druhy cukru.
  2. Do pohárků lžící navrstvíme polovinu krému. Při pokojové teplotě necháme rozmrazit 100 g lesního ovoce.
  3. Povolené ovoce rozmačkáme a přidáme ho na krém ve skleničkách. Vše doplníme zbylým tvarohovým krémem.
  4. Těsně před podáváním ozdobíme tiramisu zbytkem mraženého ovoce a ihned podáváme.

Tiramisu můžete místo mraženého ovoce doplnit čerstvými jahodami, borůvkami a/nebo malinami. Aby pustily více šťávy, před rozmačkáním je krátce povařte s troškou vody a cukru.

Autor:

Podobné recepty

Tvarohový tunel

Naplňte tento dezert vaším oblíbeným ovocem.

Rebarborový páj

Hurá, rebarborová sezóna je tady.

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.