Těstoviny s pestem
Dokonalá chuťová souhra bazalky, piniových jader a parmazánu vás přenese do slunné Itálie.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
780 KCal
35 %
33 %
-
Energie
3264 KJ
35 %
33 %
-
Sacharidy
94,6 g
108 %
95 %
-
Vláknina
4,4 g
15 %
15 %
-
Bílkoviny
17,7 g
28 %
26 %
-
Tuky
36,0 g
55 %
51 %
-
nasycené
5,8 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- V porcelánovém hmoždíři utřeme omyté lístky bazalky s prolisovaným česnekem. (Nemáme-li hmoždíř, použijeme mixér.)
- Do hmoždíře přidáme opražená piniová jádra nebo slunečnicová semínka, najemno nastrouhaný parmezán a vše dobře rozdrtíme.
- Do směsi pomalu tenkým pramínkem přiléváme olivový olej a mícháme, až vznikne jemná pasta. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Těstoviny uvaříme al dente, scedíme a vysypeme na pánev. Zalijeme je pestem, promícháme, necháme krátce prohřát a podáváme.