Těstoviny s pestem

Dokonalá chuťová souhra bazalky, piniových jader a parmazánu vás přenese do slunné Itálie.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    780 KCal

    35 %

    33 %

  • Energie

    3264 KJ

    35 %

    33 %

  • Sacharidy

    94,6 g

    108 %

    95 %

  • Vláknina

    4,4 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    17,7 g

    28 %

    26 %

  • Tuky

    36,0 g

    55 %

    51 %

  • nasycené

    5,8 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V porcelánovém hmoždíři utřeme omyté lístky bazalky s prolisovaným česnekem. (Nemáme-li hmoždíř, použijeme mixér.)
  2. Do hmoždíře přidáme opražená piniová jádra nebo slunečnicová semínka, najemno nastrouhaný parmezán a vše dobře rozdrtíme.
  3. Do směsi pomalu tenkým pramínkem přiléváme olivový olej a mícháme, až vznikne jemná pasta. Podle chuti osolíme a opepříme.
  4. Těstoviny uvaříme al dente, scedíme a vysypeme na pánev. Zalijeme je pestem, promícháme, necháme krátce prohřát a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Svíčková na smetaně

Stará dobrá klasika.

Pivovarský tokáň

K sobotnímu obědu udělejte pivovarský tokáň.