Telecí řízek plněný šunkou a modrým sýrem
Cordon Bleu je původem pokrm z Francie, jehož základem je telecí maso, šunka a plísňový sýr. Propojení chutí dá pak vzniknout pochoutce, která by klidně mohla časem najít místo i na našem svátečním stole.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
304 KCal
14 %
13 %
-
Energie
1272 KJ
14 %
13 %
-
Sacharidy
9,2 g
10 %
9 %
-
Vláknina
0,8 g
3 %
3 %
-
Bílkoviny
42,1 g
67 %
62 %
-
Tuky
10,8 g
17 %
15 %
-
nasycené
6,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Očištěnou telecí kýtu nakrájíme na 4 řízky a každý pod potravinářskou fólií naklepeme na velmi slabý plát. Všechny čtyři pak osolíme a rozložíme po nich plátky šunky a slabé plátky nivy. Maso následně zarolujeme a špičky spíchneme párátkem.
- Takto připravené řízky obalíme v mouce, v rozmíchaným vejcích a ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji na mírném ohni 10 – 15 minut z obou stran. Během smažení řízky otáčíme. Pokud zezlátnou dříve, dopékáme je ještě v předehřáté troubě při 150 °C asi 10 minut, aby nebyly syrové.
- Hotové řízky dáme okapat na papírový ubrousek a podáváme rozkrojené pokapané citronem a ozdobené čerstvou petrželkou. Jako přílohu můžete zvolit třeba pečivo nebo různě upravené brambory.