Telecí řízek plněný šunkou a modrým sýrem

Cordon Bleu je původem pokrm z Francie, jehož základem je telecí maso, šunka a plísňový sýr. Propojení chutí dá pak vzniknout pochoutce, která by klidně mohla časem najít místo i na našem svátečním stole.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    304 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1272 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    9,2 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    0,8 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    42,1 g

    67 %

    62 %

  • Tuky

    10,8 g

    17 %

    15 %

  • nasycené

    6,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Očištěnou telecí kýtu nakrájíme na 4 řízky a každý pod potravinářskou fólií naklepeme na velmi slabý plát. Všechny čtyři pak osolíme a rozložíme po nich plátky šunky a slabé plátky nivy. Maso následně zarolujeme a špičky spíchneme párátkem.
  2. Takto připravené řízky obalíme v mouce, v rozmíchaným vejcích a ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji na mírném ohni 10 – 15 minut z obou stran. Během smažení řízky otáčíme. Pokud zezlátnou dříve, dopékáme je ještě v předehřáté troubě při 150 °C asi 10 minut, aby nebyly syrové.
  3. Hotové řízky dáme okapat na papírový ubrousek a podáváme rozkrojené pokapané citronem a ozdobené čerstvou petrželkou. Jako přílohu můžete zvolit třeba pečivo nebo různě upravené brambory.
Autor:

Podobné recepty

Králík s hořčičnou omáčkou

Upečte si králíka tentokrát jinak, s hořčičnou omáčkou chutná skvěle.

Telecí játra na víně

Skvělou přílohou k tomuto báječnému pokrmu je čerstvé pečivo.

Řízečky v sýrovém těstě s česnekovým dipem

Lepší řízky jste snad ještě nejedli.

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.