Doporučujeme

Těstoviny s lososem

Těstoviny s lososem | foto: Archiv Lučina

Tagliatelle s lososem

  • 0
Losos je skvělou a velmi zdravou rybou, kterou byste měli pravidelně zařadit do svého jídelníčku. Patří mezi nejlepší přírodní zdroje omega 3 mastných kyselin a navíc je i bohatý na vitamíny skupiny B a minerály jako draslík, selen nebo hořčík. Připravte si z něj skvělý oběd podle našeho receptu.

Ingredience na 4 porce

330 g čerstvých těstovin, typ tagliatelle
300 g čerstvého filetu z lososa bez kůže
120 g Lučiny Smetanové
2 šalotky
3 stroužky česneku
4 snítky tymiánu
2 lžíce olivového oleje
hladkolistá petržel
hoblinky parmezánu
sůl a pepř podle chuti

1. Šalotky a česnek nasekejte nadrobno. Do kastrůlku nalijte lžíci olivového a vsypte šalotku s česnekem, nechte zesklovatět.

2. Na vedlejší pánvi rozpalte lžíci oleje. Filety z lososa nakrájejte na větší kostky a jemně posolte. Vložte je na rozehřátou pánev se snítkami tymiánu. Zprudka osmahněte. Když je šalotka s česnekem změklá, plotýnku s kastrůlkem ztlumte a vložte Lučinu, aby se rozpustila a prohřála.

3. Do hrnce nalijte 2 litry vody a přiveďte k varu. Vodu osolte a vsypte těstoviny, vařte 2-3 minuty na skus. Sceďte a v hrnci nechte trochu vody. Přidejte omáčku, nasekanou petržel a promíchejte.

4. Na talíř dejte těstoviny s omáčkou, přidejte kousky lososa a posypte parmezánem a petrželí.


Témata: Zdravé recepty
  • Vybrali jsme pro Vás