Tacos s řepovou pastou a trhaným masem
Vyzkoušejte i vy doma pravé mexické tacos.
Postup
- V misce smícháme pepř, papriku, kmín, třtinový cukr a sůl. Ve směsi koření obalíme očištěnou vepřovou krkovici, kterou vložíme do pekáčku, přikryjeme a pečeme v předehřáté troubě při 130 °C asi 180 minut. Poté maso podlijeme lehce pomerančovým džusem a dopékáme dalších cca 3-5 hodin doměkka. Po upečení necháme maso zchladnout, pak ho natrháme po vláknech a smícháme s BBQ omáčkou.
- V mixéru rozmixujeme vařenou červenou řepu, přidáme prolisovaný česnek, jogurt a podle chuti osolíme a opepříme.
- Malé tortilly opečeme z obou stran na suché pánvi dozlatova. Pak jejich střed pomažeme pastou z červené řepy, poklademe na ni trhané maso, směs salátů a překlopíme. Limetky nakrájíme, přidáme k tacos a ihned podáváme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
700 KCal
32 %
29 %
-
Energie
2930 KJ
32 %
29 %
-
Sacharidy
54,0 g
61 %
54 %
-
Vláknina
8,1 g
27 %
27 %
-
Bílkoviny
56,2 g
89 %
83 %
-
Tuky
29,1 g
45 %
42 %
-
nasycené
7,2 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA