Svatební dort s květinami

I svatební dort podle našeho receptu zvládnete upéct.

Obtížnost

Náročné

Vaření 140 min

bez doby tuhnutí

Ingredience

46 PORCE +

Korpus:

Náplň:

Dohotovení:

Postup

  1. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Z bílků a poloviny krupicového cukru vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se zbylým krupicovým a vanilkovým cukrem do pěny. Obě hmoty spojíme, lehce vmícháme citronovou kůru a prosátou mouku. Nakonec do těsta zapracujeme olej.
  2. Tři kulaté dortové formy (o průměru 30 cm, 20 cm a 10 cm) vymažeme tukem, vysypeme moukou a naplníme těstem. Pečeme ho v předehřáté troubě při 160 °C asi 45 minut (těsta v menších formách kratčeji). Po upečení necháme korpusy vychladnout ve formách. Pak je vyklopíme a každý vodorovně prokrojíme na čtyři díly.
  3. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém. Necháme ho za stálého míchání vychladnout. Pak pudink rozšleháme elektrickým robotem a postupně do něj zašleháme kousky změklého másla. Nakonec do krému vmícháme likér. Část krému si odložíme na ozdobení.
  4. Při sesazování všech pater dortu postupujeme stejně: Tři díly korpusu vždy shora potřeme džemem a pak krémem. Sesadíme je na sebe a svrchní díl přiklopíme čtvrtým, nepotřeným dílem. Všechny dorty uložíme do chladničky a necháme ztuhnout.
  5. Pracovní desku posypeme moučkovým cukrem a část potahovací hmoty na ní rozválíme na tenký kulatý plát. Položíme ho na jeden dort. Nejdříve na něj plát přitiskneme shora a pak ke stranám. Přesahující část hmoty odkrojíme. Stejným způsobem potáhneme zbylé dorty. Pak je postavíme na sebe. Zbylý krém dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme ho na vnitřní hrany dortu. Dort uložíme do chladničky ztuhnout a před podáváním ho ozdobíme květy růží.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    468 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1958 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    52,0 g

    59 %

    52 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    6,5 g

    10 %

    10 %

  • Tuky

    25,5 g

    39 %

    36 %

  • nasycené

    12,2 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Závin z pivního těsta

Sladká náplň ve slaném těstě, dokonalá kombinace.