Svatební cukroví

Pokud chcete ušetřit, připravte si sladké na svatbu sami.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 110 min

bez doby odležení

Ingredience

60 PORCE +

Těsto:

Náplň:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    77 KCal

    3 %

    3 %

  • Energie

    322 KJ

    3 %

    3 %

  • Sacharidy

    9,6 g

    11 %

    10 %

  • Vláknina

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    0,8 g

    1 %

    1 %

  • Tuky

    3,9 g

    6 %

    6 %

  • nasycené

    1,8 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku prosijeme na pracovní plochu. Přidáme nastrouhané mandle, máslo nakrájené na malé kousky, moučkový i vanilkový cukr, citronovou kůru a žloutky. Vše zpracujeme na hladké, nelepivé těsto. Zabalíme ho a necháme v chladu 30 minut odpočinout.
  2. Odleželé těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrájíme z něj různě velká srdíčka. Do některých z nich vykrájíme ještě otvory.
  3. Vykrájená srdíčka rozložíme na plechy vyložené pečicím papírem a pečeme je v předehřáté troubě při 180 °C asi 12 minut. Poté je přendáme na kovovou mřížku a necháme vychladnout. Pak k sobě vždy dva kousky slepíme džemem. Část srdíček pocukrujeme a část namočíme v bílé či mléčné polevě. Dozdobíme je perličkami a barevným máčkem.
Autor:

Podobné recepty

Sladké paštičky

Tento efektní dezert je tak jednoduchý, že se určitě stane vaším favoritem.

Nepečený tvarohový dort s mangovým želé

Chystáte-li rodinnou oslavu, připravte tento krásný a chutný dort.

Pečené koblihy

Domácím koblihám nikdo neodolá.

Rebarborový dort

Z rebarbory opravdu nemusíte péct pouze koláč s drobenkou.

Pistáciový chlebíček

Nejen barevná kombinace, ale i chuť je neodolatelná.