Ingredience
Postup
- Mouku prosijeme na pracovní plochu. Přidáme nastrouhané mandle, máslo nakrájené na malé kousky, moučkový i vanilkový cukr, citronovou kůru a žloutky. Vše zpracujeme na hladké, nelepivé těsto. Zabalíme ho a necháme v chladu 30 minut odpočinout.
- Odleželé těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrájíme z něj různě velká srdíčka. Do některých z nich vykrájíme ještě otvory.
- Vykrájená srdíčka rozložíme na plechy vyložené pečicím papírem a pečeme je v předehřáté troubě při 180 °C asi 12 minut. Poté je přendáme na kovovou mřížku a necháme vychladnout. Pak k sobě vždy dva kousky slepíme džemem. Část srdíček pocukrujeme a část namočíme v bílé či mléčné polevě. Dozdobíme je perličkami a barevným máčkem.