Ingredience
Postup
- Srnčí plec očistíme, opláchneme a osušíme. Rozřízneme ji na tenký plát, který zlehka po obou stranách naklepeme. Osolíme ho a opepříme. Slaninu nakrájíme na tenké nudličky a poklademe jimi plát masa. Opatrně ho srolujeme a roládu převážeme provázkem.
- Roládu lehce poprášíme hladkou moukou a opečeme ji ze všech stran na rozpáleném oleji. Mezitím nakrájíme cibuli a kořenovou zeleninu na kostičky.
- Opečenou roládu vyjmeme a ve výpeku orestujeme všechnu zeleninu. Přilijeme víno, přidáme všechno koření, maso a podlijeme vodou. Přiklopíme a pečeme v troubě při 170 °C asi 60 minut. Během pečení maso obracíme a podle potřeby podléváme.
- Měkké maso vyjmeme a uložíme v teple. Omáčku propasírujeme přes síto a dochutíme hořčicí, solí, pepřem a octem. Přilijeme smetanu a krátce povaříme. Roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a doplníme brusinkovým kompotem nebo marmeládou. Podáváme s knedlíky.