Srnčí na smetaně

Srnční maso má svoji specifickou vůní i chuť.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    563 KCal

    26 %

    23 %

  • Energie

    2356 KJ

    26 %

    23 %

  • Sacharidy

    21,1 g

    24 %

    21 %

  • Vláknina

    2,2 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    36,4 g

    58 %

    54 %

  • Tuky

    35,3 g

    54 %

    50 %

  • nasycené

    12,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Srnčí plec očistíme, opláchneme a osušíme. Rozřízneme ji na tenký plát, který zlehka po obou stranách naklepeme. Osolíme ho a opepříme. Slaninu nakrájíme na tenké nudličky a poklademe jimi plát masa. Opatrně ho srolujeme a roládu převážeme provázkem.
  2. Roládu lehce poprášíme hladkou moukou a opečeme ji ze všech stran na rozpáleném oleji. Mezitím nakrájíme cibuli a kořenovou zeleninu na kostičky.
  3. Opečenou roládu vyjmeme a ve výpeku orestujeme všechnu zeleninu. Přilijeme víno, přidáme všechno koření, maso a podlijeme vodou. Přiklopíme a pečeme v troubě při 170 °C asi 60 minut. Během pečení maso obracíme a podle potřeby podléváme.
  4. Měkké maso vyjmeme a uložíme v teple. Omáčku propasírujeme přes síto a dochutíme hořčicí, solí, pepřem a octem. Přilijeme smetanu a krátce povaříme. Roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a doplníme brusinkovým kompotem nebo marmeládou. Podáváme s knedlíky.
Autor:

Podobné recepty

Telecí játra na víně

Skvělou přílohou k tomuto báječnému pokrmu je čerstvé pečivo.

Řízečky v sýrovém těstě s česnekovým dipem

Lepší řízky jste snad ještě nejedli.

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...