Špaldové sušenky s třtinovým cukrem

Máte chuť na něco sladkého ke kávě nebo čaji, ale hledáte poněkud zdravější variantu? Vyzkoušejte tyto božské sušenky ze špaldové mouky a třtinového cukru.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

20 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    56 KCal

    3 %

    2 %

  • Energie

    235 KJ

    3 %

    2 %

  • Sacharidy

    9,9 g

    11 %

    10 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    1,9 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    0,8 g

    1 %

    1 %

  • nasycené

    0,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s cukrem. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu a střídavě do něj vmícháme mouku a vyšlehané žloutky.
  2. Těsto naplníme do cukrářského sáčku. Na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme kolečka o průměru asi 5 cm.
  3. Sušenky pečeme při 120 °C asi 12-15 minut.
Autor:

Podobné recepty

Šunková pěna

Skvělá svačina do práce i do školy.

Špízy s olivami a sýrem

Originální jednohubky, vhodné na každou party.

Tvarohová pomazánka s olivami

Nemáte čas na vaření večeře? Vyzkoušejte tuto skvělou pomazánku.

Veselé chlebíčky

Nezapomeňte na silvestrovskou oslavu připravit chlebíčky.

Ricottové bochánky

Toto pečivo je inspirované italskou kuchyní.