Snídaňová pánev

Připravte si po ránu luxusní snídani, nic na tom není.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    285 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1192 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    14,0 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    16,7 g

    26 %

    25 %

  • Tuky

    17,6 g

    27 %

    25 %

  • nasycené

    6,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory oloupeme, nastrouháme je na hrubém struhadle a dobře osušíme v papírové utěrce. V pánvi opečeme slaninu z obou stran, z každé 2 minuty, pak ji dáme na papírový ubrousek okapat a mezitím papriky nakrájíme na menší kostičky.
  2. Brambory pak přendáme na pánev, přilijeme olej a restujeme asi 5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme papriky a společně opékáme ještě 2 minuty. Nakonec vyklepneme do pánve vejce, přisypeme sýr a na mírném ohni pečeme asi 10 minut.
  3. Nakonec dáme navrch slaninu, prohřejeme ji, vejce posypeme nakrájenou pažitkou a můžeme podávat.
Autor:

Podobné recepty

Mechová omeleta se zeleninou

Nastartujte den s pořádně vydatnou snídaní.

Smažená vejce s krevetkami a ředkvičkami

Dopřejte si po ránu pořádnou snídani.

Ombré lívance

Není nic lepšího, než pořádná sladká snídaně.

Velikonoční omeleta se špenátem

Zdravá velikonoční snídaně.

Vejce Benedikt

Skvělá víkendová snídaně.