Ingredience
Postup
- Vejce dáme do misky, zalijeme ho octem a skořápku opatrně v tekutině očistíme. Pak ho opláchneme ve studené vodě. Vejce rozklepneme a oddělíme bílek od žloutku. Bílek lehce promícháme vidličkou a pomocí štětce jím potíráme jednotlivé lístky růží z obou stran (používáme pouze růže bez chemického ošetření!). Pak je obalíme v cukru a rozložíme na tácek s pečicím papírem. Necháme zaschnout do druhého dne při pokojové teplotě.
- Moučkový cukr promícháme se škrobem a kokosem. Bílky na korpus šleháme za postupného přisypávání poloviny krupicového cukru. Mezitím dáme do kastrůlku zbytek krupicového cukru, přilijeme 40 ml vody a vaříme tak dlouho, dokud nemá tekutina konzistenci sirupu. Cukrový rozvar pak postupně přiléváme do bílkového sněhu a pozvolna šleháme do vychladnutí. Nakonec do sněhu pomocí gumové stěrky vmícháme sypkou směs.
- Sněhovou hmotu přendáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plech s pečicím papírem nastříkáme tři menší kola. Povrch lehce posypeme moučkovým cukrem a pečeme v troubě vyhřáté na 120 °C, dokud se na povrchu nevytvoří pevnější krusta. Pak teplotu snížíme na 100 °C a sušíme ještě asi 120 minut.
- Mascarpone vyšleháme společně s cukrem a se smetanou v pevný krém. Vychladlé korpusy slepíme pomocí krému, na který rozložíme nakrájené plátky jahod a očištěné maliny. Poslední korpus dozdobíme zbylým ovocem a plátky růží.