Sněhové pusinky s fialkovým krémem

Vyšperkujte sněhové dortíky jedlými kvítky.

Stupeň obtížnosti

Náročné

Vaření 50 min

Ingredience

12 PORCE +

Na sněhovou hmotu:

Na fialkový cukr:

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    183 KCal

    8 %

    8 %

  • Energie

    764 KJ

    8 %

    8 %

  • Sacharidy

    28,6 g

    32 %

    29 %

  • Vláknina

    0,0 g

    0 %

    0 %

  • Bílkoviny

    4,1 g

    7 %

    6 %

  • Tuky

    6,0 g

    9 %

    9 %

  • nasycené

    3,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Bílky vyšleháme s polovinou cukru na horké vodní lázni, dokud se cukr nerozpustí. Pak přelijeme do šlehací mísy a šleháme se zbylým cukrem do husté pěny, postupně zašleháváme také citronovou šťávu a nakonec zašleháme moučkový cukr i škrob.
  2. Hotový bílkový sníh naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plechy vyložené pečícím papírem nastříkáme spirály asi 6 cm v průměru, pak nastříkáme po obvodě každé sníh do výšky asi 3 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 120 °C asi 50 minut, pak troubu vypneme a necháme v horké troubě dosušit, dokud trouba nevychladne.
  3. Připravíme fialkový cukr. Chemicky neošetřené okvětní lístky fialek rozmixujeme v nožovém mixéru s cukrem v poměru 1:1. Mixujeme zlehka, aby cukr zůstal krystalický a spíše se obarvil. Hotovou směs necháme proschnout a uchováváme v uzavíratelné nádobě.
  4. Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku. Tvaroh smícháme s fialkovým cukrem a pak se šlehačkou, směs naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme ozdobně do vysušených bílkových korpusů. Před podáváním ozdobíme kvítky fialek.
Autor:

Podobné recepty

Šikmý vrstvený dezert s ovocem

Tento dezert působí opravdu luxusně.

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Meruňkový sorbet

Není nad domácí sorbet.

Paris-Brest s ostružinami

Tradiční francouzský dezert.