Ingredience
Postup
- Bílky vyšleháme s polovinou cukru na horké vodní lázni, dokud se cukr nerozpustí. Pak přelijeme do šlehací mísy a šleháme se zbylým cukrem do husté pěny, postupně zašleháváme také citronovou šťávu a nakonec zašleháme moučkový cukr i škrob.
- Hotový bílkový sníh naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plechy vyložené pečícím papírem nastříkáme spirály asi 6 cm v průměru, pak nastříkáme po obvodě každé sníh do výšky asi 3 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 120 °C asi 50 minut, pak troubu vypneme a necháme v horké troubě dosušit, dokud trouba nevychladne.
- Připravíme fialkový cukr. Chemicky neošetřené okvětní lístky fialek rozmixujeme v nožovém mixéru s cukrem v poměru 1:1. Mixujeme zlehka, aby cukr zůstal krystalický a spíše se obarvil. Hotovou směs necháme proschnout a uchováváme v uzavíratelné nádobě.
- Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku. Tvaroh smícháme s fialkovým cukrem a pak se šlehačkou, směs naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme ozdobně do vysušených bílkových korpusů. Před podáváním ozdobíme kvítky fialek.