Smažená růžičková kapusta

Růžičkovou kapustu si můžete vychutnat jako samostatný pokrm nebo ji využít jako přílohu.

Obtížnost

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Tomatová omáčka:

Bylinková omáčka:

Postup

  1. Růžičkovou kapustu očistíme, spaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Z mléka, vejce a potřebného množství mouky připravíme řídké těstíčko, které lehce osolíme. Jednotlivé kapustičky napíchneme na špejle, namočíme v těstíčku a usmažíme v rozpáleném oleji dorůžova. Usmaženou kapustu necháme okapat na papírovém ubrousku. Podáváme se studenými omáčkami.
  2. Tomatová omáčka: Nadrobno nasekaná oloupaná rajčata, kapary, nadrobno nakrájené šalotky, feferonku, sardelky, utřený česnek a nakrájenou petrželku zalijeme olivovým olejem, octem a dochutíme pepřem a solí. Dobře promícháme a dáme do chladničky.
  3. Bylinková omáčka: Zakysanou smetanu promícháme s utřeným česnekem a nadrobno nasekanými bylinkami. Dochutíme solí, mletým černým pepřem a citronovou šťávou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    471 KCal

    21 %

    20 %

  • Energie

    1972 KJ

    21 %

    20 %

  • Sacharidy

    30,8 g

    35 %

    31 %

  • Vláknina

    9,9 g

    33 %

    33 %

  • Bílkoviny

    18,2 g

    29 %

    27 %

  • Tuky

    28,1 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    7,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.

Treska s karotkou ve smetanové omáčce

Lepší rybí recept jste snad neochutnali.

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.