Smažená růžičková kapusta
Růžičkovou kapustu si můžete vychutnat jako samostatný pokrm nebo ji využít jako přílohu.
Postup
- Růžičkovou kapustu očistíme, spaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Z mléka, vejce a potřebného množství mouky připravíme řídké těstíčko, které lehce osolíme. Jednotlivé kapustičky napíchneme na špejle, namočíme v těstíčku a usmažíme v rozpáleném oleji dorůžova. Usmaženou kapustu necháme okapat na papírovém ubrousku. Podáváme se studenými omáčkami.
- Tomatová omáčka: Nadrobno nasekaná oloupaná rajčata, kapary, nadrobno nakrájené šalotky, feferonku, sardelky, utřený česnek a nakrájenou petrželku zalijeme olivovým olejem, octem a dochutíme pepřem a solí. Dobře promícháme a dáme do chladničky.
- Bylinková omáčka: Zakysanou smetanu promícháme s utřeným česnekem a nadrobno nasekanými bylinkami. Dochutíme solí, mletým černým pepřem a citronovou šťávou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
471 KCal
21 %
20 %
-
Energie
1972 KJ
21 %
20 %
-
Sacharidy
30,8 g
35 %
31 %
-
Vláknina
9,9 g
33 %
33 %
-
Bílkoviny
18,2 g
29 %
27 %
-
Tuky
28,1 g
43 %
40 %
-
nasycené
7,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA