Slaný chlebíček s olivami

Naplňte domácí chléb vašimi oblíbenými surovinami.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

10 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    310 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1298 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    19,1 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    9,9 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    21,3 g

    33 %

    30 %

  • nasycené

    10,3 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a 2 minuty orestujeme na pánvi, necháme zchladnout. V míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a solí. V jiné míse prošleháme žloutky s mlékem, rozpuštěným máslem a hořčicí. Obě směsi poté smícháme dohromady. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
  2. Čedar nastrouháme nahrubo a dvě třetiny přidáme do těsta spolu s olivami, slaninou, nasekanou petrželkou a na kousky nakrájenou paprikou. Vše zamícháme a následně opatrně vmícháme sníh.
  3. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na chlebíček (8 x 22 cm). Povrch posypeme zbylým čedarem, pečeme při 160 °C asi 40 minut.
Autor:

Podobné recepty

Sezamové bulky

Upečte si nadýchané pečivo, které můžete podávat třeba k snídani.

Sendvič s kuřecím masem

Sendviče skvěle poslouží jako jednoduchý oběd do práce.

Jednohubka s čabajkou

Po těchto jednohubkách se na oslavě hned zapráší.

Slané koláčky z listového těsta

Upečte si na víkend slané koláčky.

Řepná pomazánka s křenem

Místo kupované pomazánky zvolte raději tuto skvělou domácí.