Salát s uzeným lososem a medovou zálivkou
Uzený losos je luxusní pochoutka, kterou můžete využít jako předkrm.
Postup
- Z medu, limetkové šťávy, olivového oleje a špetky pepře vyšleháme metličkou hladkou zálivku.
- Listy polníčku opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Oloupaný pomeranč rozdělíme na měsíčky. Každý dílek zbavíme tenké blanky.
- Na jednotlivé talířky rozdělíme listy polníčku a měsíčky pomeranče. Přidáme filety uzeného lososa, olivy a vše pokapeme zálivkou. Dozdobíme měsíčky limetky a koprem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
192 KCal
9 %
8 %
-
Energie
802 KJ
9 %
8 %
-
Sacharidy
11,4 g
13 %
11 %
-
Vláknina
1,7 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
15,6 g
25 %
23 %
-
Tuky
8,5 g
13 %
12 %
-
nasycené
1,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Pivní závin
Máte rádi pivo? Tento recept musíte určitě vyzkoušet.
Králičí paštika
Pokud nevíte jak zpracovat králičí maso, vyzkoušejte tuto skvělou paštiku.