Salát s uzeným lososem a medovou zálivkou

Uzený losos je luxusní pochoutka, kterou můžete využít jako předkrm.

Obtížnost

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Zálivka:

Postup

  1. Z medu, limetkové šťávy, olivového oleje a špetky pepře vyšleháme metličkou hladkou zálivku.
  2. Listy polníčku opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Oloupaný pomeranč rozdělíme na měsíčky. Každý dílek zbavíme tenké blanky.
  3. Na jednotlivé talířky rozdělíme listy polníčku a měsíčky pomeranče. Přidáme filety uzeného lososa, olivy a vše pokapeme zálivkou. Dozdobíme měsíčky limetky a koprem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    192 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    802 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    11,4 g

    13 %

    11 %

  • Vláknina

    1,7 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    15,6 g

    25 %

    23 %

  • Tuky

    8,5 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    1,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Pivní závin

Máte rádi pivo? Tento recept musíte určitě vyzkoušet.

Rybí koláč s hráškem

Na oslavu upečte pro změnu slaný koláč.

Kapr v pivním rosolu

Pokud nevíte jak zpracovat kapra, vyzkoušejte tento studený předkrm.

Králičí paštika

Pokud nevíte jak zpracovat králičí maso, vyzkoušejte tuto skvělou paštiku.

Telecí ragú v paštičkách z listového těsta

S tímto předkrmem sklidíte úspěch úplně u všech.