Salát s quinoou, koprem a mátou
Máte chuť na salát? Vyzkoušejte tento snadný recept.
Postup
- Quinou propláchneme horkou vodu a uvaříme v osolené vodě do měkka (asi 15 minut). Uvařenou quinou scedíme a necháme vychladnout.
- Mezitím připravíme zálivku - smícháme prolisovaný česnek, olivový olej, citronovou šťávu a vinný ocet. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Okurku a ředkvičky očistíme, nakrájíme na tenké plátky a v míse smícháme s vychladlou quinoou. Do salátu přidáme nasekaný kopr a nahrubo natrhanou mátu.
- Na závěr vše zalijeme připravenou zálivkou a zlehka promícháme. Podáváme se sýrem feta nakrájeným na plátky a vejcem uvařeným natvrdo.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
355 KCal
16 %
15 %
-
Energie
1484 KJ
16 %
15 %
-
Sacharidy
28,3 g
32 %
28 %
-
Vláknina
7,0 g
23 %
23 %
-
Bílkoviny
17,6 g
28 %
26 %
-
Tuky
17,5 g
27 %
25 %
-
nasycené
6,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Vrstvený salát
Při zdobení salátů se nebojte dát prostor vaší fantazii.