Salát s quinoou, koprem a mátou

Máte chuť na salát? Vyzkoušejte tento snadný recept.

Obtížnost

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na zálivku:

Postup

  1. Quinou propláchneme horkou vodu a uvaříme v osolené vodě do měkka (asi 15 minut). Uvařenou quinou scedíme a necháme vychladnout.
  2. Mezitím připravíme zálivku - smícháme prolisovaný česnek, olivový olej, citronovou šťávu a vinný ocet. Podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Okurku a ředkvičky očistíme, nakrájíme na tenké plátky a v míse smícháme s vychladlou quinoou. Do salátu přidáme nasekaný kopr a nahrubo natrhanou mátu.
  4. Na závěr vše zalijeme připravenou zálivkou a zlehka promícháme. Podáváme se sýrem feta nakrájeným na plátky a vejcem uvařeným natvrdo.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    355 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1484 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    28,3 g

    32 %

    28 %

  • Vláknina

    7,0 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    17,6 g

    28 %

    26 %

  • Tuky

    17,5 g

    27 %

    25 %

  • nasycené

    6,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Sýrový salát

Rychlá svačina, která je ideální na léto.

Tuňákový salát s fazolemi

Pokud máte rádi ryby, tak vám zachutná i tento salátek.

Sleďový salát s jablky a bílými fazolemi

Doplňte sledě v salátku sladkými jablky.

Salát z barevných fazolí a zelených fazolek

Pestrý salát, který vás díky fazolím zasytí.

Vrstvený salát

Při zdobení salátů se nebojte dát prostor vaší fantazii.