Salát s kerblíkem

Vyzkoušejte toto výjimečné jídlo. Kebrlík vašemu salátu dodá jemně ostrou peprnou chuť.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Na omáčku:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    342 KCal

    16 %

    14 %

  • Energie

    1432 KJ

    16 %

    14 %

  • Sacharidy

    12,0 g

    14 %

    12 %

  • Vláknina

    3,7 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    9,1 g

    15 %

    13 %

  • Tuky

    22,9 g

    35 %

    33 %

  • nasycené

    2,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vnější listy salátu little gem odstraníme a spodní část odlomíme. Listy rozebereme, omyjeme pod studenou vodou a necháme v cedníku okapat. Polníček také omyjeme. Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme ve studené vodě, oloupeme a usekáme najemno.
  2. Listy polníčku a salátu little gem promícháme s lístečky čerstvého kerblíku a posypeme nasekaným vajíčkem a piniovými oříšky. Salát pokapeme dresinkem, který si připravíme smícháním limetkové šťávy, oleje, soli a pepře.
  3. Na omáčku si na pánvi rozpálíme olej, přidáme mouku a orestujeme dozlatova. Přidáme protlak a krátce ho osmahneme.
  4. Ochucenou jíšku zalijeme vývarem a necháme 10 minut provařit. Pak přidáme koňak, sójovou omáčku, sůl, natrhaný kerblík a ještě asi minutu povaříme. Tato omáčka se výborně hodí ke zvěřině či jehněčímu.
Autor:

Podobné recepty

Salát se smaženými sýrovými kuličkami a malinami

Kombinace smažených sýrových kuliček a sladkých malin chutná opravdu luxusně.

Salát fatuš

Saláty k létu prostě patří.

Teplý salát s grilovanou zeleninou

Tento salát budete chtít večeřet každý den.

Zelný salát s jablky

Zkombinujte v salátu sladké a slané chutě.