Ingredience
Postup
- Vnější listy salátu little gem odstraníme a spodní část odlomíme. Listy rozebereme, omyjeme pod studenou vodou a necháme v cedníku okapat. Polníček také omyjeme. Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme ve studené vodě, oloupeme a usekáme najemno.
- Listy polníčku a salátu little gem promícháme s lístečky čerstvého kerblíku a posypeme nasekaným vajíčkem a piniovými oříšky. Salát pokapeme dresinkem, který si připravíme smícháním limetkové šťávy, oleje, soli a pepře.
- Na omáčku si na pánvi rozpálíme olej, přidáme mouku a orestujeme dozlatova. Přidáme protlak a krátce ho osmahneme.
- Ochucenou jíšku zalijeme vývarem a necháme 10 minut provařit. Pak přidáme koňak, sójovou omáčku, sůl, natrhaný kerblík a ještě asi minutu povaříme. Tato omáčka se výborně hodí ke zvěřině či jehněčímu.