Šafránový pilaf s lilkem
Také máte rádi jídla takzvaně z jednoho hrnce? Pilaf je jedním z nich a kromě báječné směsi chutí přinese do vaší domácnosti volání dálek.
Postup
- Omytou cibulku nakrájíme na kostičky, oloupaný česnek na plátky. Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Budeme ho potřebovat asi 1 malou lžičku.
- Na velké pánvi opečeme nasucho piniové oříšky a odložíme je na stranu. Omytý lilek nakrájíme na kostičky a na dvou lžících oleje ho orestujeme na pánvi.
- Do kastrolu nalijeme zbytek olivového oleje a osmahneme na něm nasekanou cibuli a česnek. Potom přidáme nastrouhaný zázvor, nové koření, rýži a vše orestujeme. Rýžovou směs zalijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme do změknutí.
- Do měkké rýže zamícháme šafrán rozmíchaný ve lžíci vody, piniové oříšky, nasekané vlašské ořechy, orestovaný lilek, rozinky, nasekané bylinky, sůl a pepř. Pro větší barevnost můžeme přimíchat na kostičky nakrájené papriky. Dobře promícháme a krátce prohřejeme.
- Podáváme s jogurtem, který můžeme nabízet zvlášť, nebo zamíchat do pilafu.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
293 KCal
13 %
12 %
-
Energie
1225 KJ
13 %
12 %
-
Sacharidy
34,4 g
39 %
34 %
-
Vláknina
2,7 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
6,4 g
10 %
9 %
-
Tuky
13,6 g
21 %
19 %
-
nasycené
2,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA