Ingredience
Postup
- Rybí maso omyjeme pod vodou a papírovým ubrouskem osušíme. Poté je nožem nakrájíme na středně velké kostky. Fíky, kumkváty a ananas omyjeme, ale neloupeme. Kumkváty a fíky překrojíme na polovinu a čtvrtku ananasu nakrájíme na plátky.
- V míse metličkou smícháme olej, sójovou omáčku a med. Omáčku dochutíme asi 5 kapkami tabasca (pokud máme rádi ostřejší věci, můžeme přidat víc) a podle chuti solí a pepřem.
- Na kovové špízy potřené olejem postupně napíchneme půlku kumkvátu, kostku rybího masa, půlku fíku, opět rybí maso, kumkvát a nakonec plátek ananasu.
- Špízy potřeme medovou omáčkou a grilujeme na rozpáleném grilu z obou stran asi 15-20 minut. Během grilování je několikrát otočíme, aby se medová omáčka nepřipálila. K rybím špízům se v Karibiku podává dušená rýže.