Rybí kari

Ke kari koření se přidává kokosové mléko, aby se zjemnilo.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    560 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2342 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    12,0 g

    14 %

    12 %

  • Vláknina

    2,4 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    32,1 g

    51 %

    47 %

  • Tuky

    42,5 g

    65 %

    61 %

  • nasycené

    18,5 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rybí filety očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme najemno a necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme rybí maso a kari, opatrně promícháme a orestujeme.
  2. Pak ryby osolíme a opepříme, podlijeme vývarem a kokosovým mlékem a povaříme asi 10 minut. Zakapeme sójovou omáčkou a šťávou z limetky a dusíme doměkka.
  3. Hotovou rybu dochutíme čerstvě nasekaným koriandrem a chilli kořením a podáváme s rýží nebo rýžovými nudlemi.
Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.

Zelenina s humusem z bílých fazolí

Jste vegan? Připravte si na grilovačce humus se zeleninou.