Rybí filety s houbovým máslem

Báječný recept na rodinný oběd.

Obtížnost

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Houbové máslo:

Postup

  1. Sušené houby namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Čerstvé houby očistíme. Sušené i čerstvé houby nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej a houby na něm orestujeme. Osolíme je, opepříme a přidáme k nim česnek. Mícháme je, dokud se neodpaří všechna přebytečná tekutina. Pánev odstavíme.
  3. Do misky vložíme změklé máslo. Přidáme orestované houby, pažitku a vše dobře promícháme. Ochucené máslo přeneseme na potravinovou fólii, zformujeme do válečku a na 20 minut uložíme do mrazničky zatuhnout.
  4. Očištěné rybí filety osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji na pánvi je pozvolna opečeme z obou stran dozlatova. Rozdělíme je na talíře, poklademe kouskem houbového másla a podáváme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    455 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1903 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    1,7 g

    2 %

    2 %

  • Vláknina

    1,7 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    30,2 g

    48 %

    44 %

  • Tuky

    34,8 g

    54 %

    50 %

  • nasycené

    17,3 g

  • trans-mastné

    0,8 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.