Rybí filety s houbovým máslem
Báječný recept na rodinný oběd.
Postup
- Sušené houby namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Čerstvé houby očistíme. Sušené i čerstvé houby nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
- Na pánvi rozehřejeme olej a houby na něm orestujeme. Osolíme je, opepříme a přidáme k nim česnek. Mícháme je, dokud se neodpaří všechna přebytečná tekutina. Pánev odstavíme.
- Do misky vložíme změklé máslo. Přidáme orestované houby, pažitku a vše dobře promícháme. Ochucené máslo přeneseme na potravinovou fólii, zformujeme do válečku a na 20 minut uložíme do mrazničky zatuhnout.
- Očištěné rybí filety osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji na pánvi je pozvolna opečeme z obou stran dozlatova. Rozdělíme je na talíře, poklademe kouskem houbového másla a podáváme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
455 KCal
21 %
19 %
-
Energie
1903 KJ
21 %
19 %
-
Sacharidy
1,7 g
2 %
2 %
-
Vláknina
1,7 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
30,2 g
48 %
44 %
-
Tuky
34,8 g
54 %
50 %
-
nasycené
17,3 g
-
trans-mastné
0,8 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Roláda z bůčku
Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...