Rybí filé v alobalu

Hledáte inspiraci na lehký a zdravý oběd či večeři? Tato rybka v alobalu vás nadchne svou šťavnatostí a bohatou chutí.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    435 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1821 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    4,9 g

    6 %

    5 %

  • Vláknina

    2,9 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    38,9 g

    62 %

    57 %

  • Tuky

    28,7 g

    44 %

    41 %

  • nasycené

    9,3 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Alobal rozložíme a potřeme máslem. Rybí filé naporcujeme a po obou stranách osolíme a opepříme. Pak ho položíme na plát alobalu, pokapeme citronovou šťávou a potřeme hořčicí.
  2. Papriky a chilli papričku dobře očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky, řapíkatý celer na plátky.
  3. Všechnu zeleninu nasypeme na plátky filé, lehce vše osolíme, opepříme a poklademe zbylým máslem.
  4. Alobal dobře zabalíme a balíček položíme na plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 20 minut.
  5. Hotové filé nakonec posypeme nasekanou petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečený rolovaný bok v kysaném zelí

Pečený bok chutná skvěle v kombinaci s bramborovým knedlíkem.

Placičky z lososa a brambor

Hledáte inspiraci na zdravý oběd? Vyzkoušejte placičky podle našeho receptu.