Rybí filé na slanině s česnekem

Báječný recept na rodinný oběd.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    244 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1020 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    4,9 g

    6 %

    5 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    39,2 g

    62 %

    58 %

  • Tuky

    7,0 g

    11 %

    10 %

  • nasycené

    0,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rybí filé opláchneme a osušíme. Dílky filé zakapeme šťávou vymačkanou z jednoho citronu, potřeme rybím kořením a poklademe na plátky nakrájeným oloupaným česnekem.
  2. Rajčata opláchneme a nakrájíme na plátky, anglickou slaninu pokrájíme na nudličky. Ochucené filé opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Pak přidáme nakrájená rajčata a anglickou slaninu a společně vše asi 5 minut podusíme.
  3. Hotové filé podáváme s opečenými bramborami a zdobíme lístky řapíkatého celeru a plátky citronu.
Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Roštěnky na víně s kořenovou zeleninou

Jste milovníkem masa? Vyzkoušejte tento recept.

Soba nudle s hovězím masem

Po ochutnání tohoto jídla se zamilujete do asijské kuchyně.