Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

2 hodnocení

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    524 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2194 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    9,0 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    21,8 g

    73 %

    73 %

  • Bílkoviny

    47,9 g

    76 %

    70 %

  • Tuky

    27,9 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    3,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V malé misce prošleháme ocet, hořčici, med, čtyři lžíce oleje, půl lžičky soli a pepř podle chuti.
  2. Vepřovou panenku očistíme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje a panenku zprudka ze všech stran opečeme. Pak ji přendáme na pekáč vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 190 °C ještě asi 5-7 minut. Pak ji vyndáme, zakryjeme a necháme asi 10 minut dojít.
  3. Do pánve přidáme jednu lžíci oleje, přidáme přepůlenou růžičkovou kapustu, fenykl, šalotku, osolíme, podlijeme malým množstvím vody a za stálého míchání krátce povaříme. Na závěr přilijeme připravenou zálivku, přidáme na kostičky nakrájené jablko a promícháme.
  4. Panenku nakrájíme a podáváme s připravenými kapustičkami, Dozdobíme např. fenyklovými lístky.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.