Ingredience
Postup
- Mléko se škrobem přivedeme za stálého míchání k varu a povaříme asi 2 minuty. Žloutky vyklepneme do misky, přidáme cukr a citronovou šťávu a na vodní lázni ušleháme do pěny.
- Krém ze škrobu vyšleháme a postupně přidáváme žloutkovou pěnu. Listové těsto rozválíme na ploše poprášené moukou na plát silný asi 4 mm a rozkrájíme na trojúhelníky 15 × 15 × 15 cm. Ke straně naneseme náplň.
- Každý svineme do rohlíčku, rozložíme je na plechy a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 200 °C zhruba 25 minut, necháme vychladnout na kovové mřížce.
- Z cukru a citronové šťávy utřeme hladkou lesklou polevu, pomocí kornoutku jí vychladlé rohlíčky přestříkáme a posypeme najemno nastrouhanou citronovou kůrou.