Ingredience
Postup
- Brambory pečlivě omyjeme. Rozkrájíme je na půlky. V míse je promícháme s olejem, solí a drceným černým pepřem. Rozprostřeme je na plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme dozlatova asi 20 minut.
- Mezitím z chřestu odkrojíme zaschlé konce a spodní část stonků oškrábeme. Hrášek a fazolky očistíme. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Nejprve vložíme chřest a vaříme ho asi 3–5 minut, záleží na tloušťce stonků. Měl by zůstat křupavý. Povařený chřest vyndáme a zchladíme ho ve studené vodě.
- Pak do hrnce s vroucí vodou vložíme fazolky a hráškové lusky a vaříme je dvě minuty. Scedíme je a také zchladíme.
- Na velké pánvi rozpustíme máslo. Vložíme osušený chřest, lusky hrášku a fazolek a restujeme je asi dvě minuty, jen aby lehce zezlátly. Podle chuti dosolíme, servírujeme s opečenými bramborami a posypeme řeřichou.