Restovaný zelený chřest

Věděli jste, že chřest stimuluje krvetvorbu?

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    314 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1313 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    38,6 g

    44 %

    39 %

  • Vláknina

    8,3 g

    28 %

    28 %

  • Bílkoviny

    9,5 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    11,6 g

    18 %

    17 %

  • nasycené

    4,1 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory pečlivě omyjeme. Rozkrájíme je na půlky. V míse je promícháme s olejem, solí a drceným černým pepřem. Rozprostřeme je na plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme dozlatova asi 20 minut.
  2. Mezitím z chřestu odkrojíme zaschlé konce a spodní část stonků oškrábeme. Hrášek a fazolky očistíme. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Nejprve vložíme chřest a vaříme ho asi 3–5 minut, záleží na tloušťce stonků. Měl by zůstat křupavý. Povařený chřest vyndáme a zchladíme ho ve studené vodě.
  3. Pak do hrnce s vroucí vodou vložíme fazolky a hráškové lusky a vaříme je dvě minuty. Scedíme je a také zchladíme.
  4. Na velké pánvi rozpustíme máslo. Vložíme osušený chřest, lusky hrášku a fazolek a restujeme je asi dvě minuty, jen aby lehce zezlátly. Podle chuti dosolíme, servírujeme s opečenými bramborami a posypeme řeřichou.
Autor:

Podobné recepty

Králík s hořčičnou omáčkou

Upečte si králíka tentokrát jinak, s hořčičnou omáčkou chutná skvěle.

Telecí játra na víně

Skvělou přílohou k tomuto báječnému pokrmu je čerstvé pečivo.

Řízečky v sýrovém těstě s česnekovým dipem

Lepší řízky jste snad ještě nejedli.

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.