Středa 27. ledna 2021, svátek má Ingrid
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Středa 27. ledna 2021 Ingrid

Řepná pizza s brokolicovým pestem

Zajímavá variace na tradiční italský pokrm je zdravá i krásná na pohled.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Řepný korpus:

Brokolicové pesto:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    601 KCal

    27 %

    25 %

  • Energie

    2513 KJ

    27 %

    25 %

  • Sacharidy

    42,5 g

    48 %

    42 %

  • Vláknina

    15,1 g

    50 %

    50 %

  • Bílkoviny

    21,0 g

    33 %

    31 %

  • Tuky

    35,2 g

    54 %

    50 %

  • nasycené

    6,1 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Dvě bulvy řepy omyjeme, vložíme do studené vody a uvaříme doměkka. Scedíme je, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na osminky. Zbylou řepu oloupeme a nastrouháme najemno. Dáme ji do cedníku, osolíme a necháme asi 15 minut vypotit. Lněné semínko promícháme se 2 lžícemi vody a necháme 15 minut stát.
  2. Nasolenou řepu důkladně vymačkáme od přebytečné tekutiny a spolu s nabobtnalým lněným semínkem a mletým česnekem rozmixujeme dohladka. Hmotu přendáme do mísy a za postupného přidávání mouky vypracujeme vláčné těsto.
  3. Pečicí papír potřeme trochou oleje a z připraveného těsta na něm vytvarujeme placku o síle 0,5 - 1 cm. Papír s těstem přendáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut.
  4. Mezitím připravíme brokolicové pesto. Brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky. Košťál ponecháme na dozdobení. Růžičky brokolice krátce spaříme ve vroucí vodě a poté je ihned zchladíme v ledové vodě. Vyjmeme je, necháme okapat a rozmixujeme společně s oloupaným česnekem, citronovou šťávou, bazalkou, mandlemi, parmazánem a olivovým olejem téměř dohladka. Pesto dle chuti osolíme. Košťál očistíme a pomocí škrabky nakrájíme na tenké plátky.
  5. Řepný korpus potřeme připraveným pestem a dozdobíme plátky košťálu, rukolou, bazalkou a uvařenou řepou. Ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Kančí ragú s perníkovými knedlíky

Nebojte se zvěřiny, k její přípravě nepotřebujete žádné speciální superschopnosti. Zato vám můžeme...

Kuřecí satay s arašídovou omáčkou

Báječné kuřecí špízky na indonéský způsob vám přijdou k chuti od ledna po prosinec. Arašídová...

Pečené kuřecí paličky na podmáslí

Krásně barevná večeře plná ještě barevnějších chutí vás přenese daleko od nudné všednodennosti.

Papardelle s ořechovou omáčkou

V jednoduchosti je krása. To vědí i zastánci klasické italské kuchyně, kterým bude smetanová omáčka...

Zapečená ryba s brokolicí

Večeře z trouby jsou oblíbené v mnoha domácnostech, zkuste třeba tuto skvěle vyváženou dobrotu.

Zobrazit více