Rajčatová polévka s kuřecím masem a kroupami

Vydatná polévka, která vám bude stačit i jako hlavní jídlo.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez doby namáčení krup

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    451 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1887 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    39,8 g

    45 %

    40 %

  • Vláknina

    16,9 g

    56 %

    56 %

  • Bílkoviny

    21,5 g

    34 %

    32 %

  • Tuky

    23,0 g

    35 %

    33 %

  • nasycené

    4,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kroupy nasypeme do kastrůlku, zalijeme asi 500 ml studené vody a necháme přes noc nabobtnat.
  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostky, karotku na kolečka a celer na plátky. V kastrolu nahřejeme olej, přidáme cibuli, krátce osmahneme, přidáme protlak, oregano a opékáme za stálého míchání asi 3 minuty.
  3. Vše zalijeme litrem vody, osolíme, přidáme namočené kroupy i s vodou, omytá kuřecí stehna, tymián a papričku. Za mírného varu uvaříme doměkka.
  4. Stehna vyndáme, vykostíme a nakrájíme na kousky. Do vývaru přidáme sterilovaná rajčata, mrkev, celer a čočku. Vše uvaříme doměkka. Vložíme nakrájené kuřecí maso, osolíme a prohřejeme. Podáváme s opečeným bílým pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z kachních drůbků

Pokud máte chuť na polévku jako podle babičky, zkuste tento recept.

Polévka Polenta

Polévka plná zdravé zeleniny s vyváženou chutí.

Ostrá králičí polévka

Nevíte, jakou polévku byste už vyzkoušeli? Máme něco přesně pro vás.

Kololik

Tradiční arménská polévka s jehněčími masovými kuličkami.

Papriková polévka

Polévka, která vás zasytí na cele odpoledne.