Quinoový salát s brokolicí
Tento skvělý salát si můžete vzít s sebou do práce nebo do školy.
Vaření 35 min
bez chladnutí
Postup
- Brokolici očistíme, rozdělíme na měsíčky, batáty oloupeme a nakrájíme na kostičky. Brokolici pak spaříme ve vroucí osolené vodě a po minutě dáme do misky zchladnout.
- Batáty necháme vařit v osolené vodě asi 10 minut doměkka. Quinou uvaříme podle návodu na obalu. Po uvaření vše scedíme a necháme vychladnout.
- Zakysanou smetanu přendáme do misky, osolíme, opepříme a dochutíme šťávou z citronu a nasekanými bylinkami.
- Quinou navrstvíme do sklenice, přidáme nakrájenou brokolici, batáty, rajčata, mozzarelly a klíčky. Podáváme s připraveným dipem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
452 KCal
21 %
19 %
-
Energie
1892 KJ
21 %
19 %
-
Sacharidy
40,2 g
46 %
40 %
-
Vláknina
12,6 g
42 %
42 %
-
Bílkoviny
25,9 g
41 %
38 %
-
Tuky
17,7 g
27 %
25 %
-
nasycené
9,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA