Profiterolky se šlehačkou

Skvělý dezert ke kávě.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

12 PORCE +

Na těsto:

Na krém:

Na karamel:

Postup

  1. Nejdříve připravíme těsto. Do hrnce nalijeme mléko, vmícháme máslo, sůl a přivedeme k varu. Přidáme mouku a za stálého míchání na mírném ohni mícháme než vznikne těsto.
  2. Těsto necháme vychladnout na pokojovou teplotu a pak opatrně přidáme vejce. Zamícháme a dáme do cukrářského sáčku. Na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme 12 kuliček.
  3. Kuličky pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 30 minut. Poté necháme vychladnout. Smetanu vyšleháme s oběma cukry a směsí naplníme každou profiterolku.
  4. Na pánvi rozpustíme 100 g cukru, aby vznikl karamel, velice opatrně v něm každou profiterolku namočíme a necháme ztuhnout. Poté ihned podáváme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    201 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    839 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    19,7 g

    22 %

    20 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    3,1 g

    5 %

    4 %

  • Tuky

    12,2 g

    19 %

    17 %

  • nasycené

    7,4 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.

Koláčky s rybízem

Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.

Čokoládovo-malinový dort

Kombinace čokolády a malin je neodolatelná.

Jahodové cupcaky

Jahodová sezóna je tady, tak pojďte upéct něco dobrého.

Šikmý vrstvený dezert s ovocem

Tento dezert působí opravdu luxusně.