Pomerančový dort s krémem

Dort se svěží chutí citrusových plodů zaručeně potěší všechny mlsné jazýčky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

12 PORCE +

Na korpus:

Na náplň:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    340 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1422 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    34,6 g

    39 %

    35 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    6,8 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    19,4 g

    30 %

    28 %

  • nasycené

    8,4 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce a cukr vyšleháme do pěny. Vmícháme prosátou mouku, pomerančovou kůru i šťávu a nakonec olej. Těsto nalijeme do dortové formy (průměr 22 cm) vyložené pečicím papírem.
  2. Pečeme při 160 °C asi 40 minut. Korpus necháme vychladnout, vyklopíme z formy, zbavíme papíru a podélně prokrojíme na poloviny.
  3. Smetanu ušleháme na pevnou šlehačku. Mascarpone spojíme s cukrem, likérem, pomerančovou šťávou a šlehačkou. Spodní díl potřeme polovinou krému a přiklopíme horním.
  4. Celý povrch potřeme zbylým krémem a spodní okraj dortu obalíme v opražených mandlových plátcích. Moučník dáme do chladničky ztuhnout a ozdobíme plátky citrusů.
Autor:

Podobné recepty

Hrušky se slaným karamelem

Zajímavý dezert, který stojí za ochutnání.

Pistáciové stromečky

Pokud nemáte v oblibě slepované cukroví, s tímto druhem si můžete krásně vyhrát.

Linecké cukroví

Křehké cukroví, které se rozplývá na jazyku a díky marmeládě dostává tu správnou dávku sladkosti.

Čokoládové sušenky

Zamilujete si jejich intenzivní čokoládovou chuť a jemný nádech slaného karamelu – jsou prostě...

Vanilkové podvodnice

Podvodnice jsou skvělé hned po upečení, kdy jsou lehce křupavé, ale i po několika dnech, kdy se...