Ingredience
Postup
- Pomerančovou kůru (používáme jenom vrchní slupku bez bílé dužiny) dáme do menšího kastrolu a zalijeme vroucí vodou. Necháme vařit 1 minutu, poté kůru scedíme. Tento postup zopakujeme ještě dvakrát (celkem třikrát), tím se zbavíme nahořklé chuti.
- Poté přidáme do pánve máslo a zamícháme. Když je máslo rozpuštěné a spojené s karamelem, přidáme pomerančovou kůru.
- Celou směs promícháme a po 10–15 sekundách přilijeme pomerančovou šťávu. Zamícháme a necháme zredukovat na polovinu objemu.
- Když je omáčka dostatečně hustá přidáme postupně palačinky, které vždy do omáčky namočíme z obou stran a poté složíme na trojúhelník.
- Nakonec k palačinkám přidáme likér a pomocí otevřeného ohně alkohol zapálíme. Flambujeme až oheň zmizí. Poté můžeme palačinky ihned podávat.