Pomazánka z cizrny

Skvělou pomazánku z červené řepy a cizrny snadno připravíte podle našeho receptu. Nezapomeňte na pastu tahini.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

K podávání:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    454 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1900 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    33,5 g

    38 %

    34 %

  • Vláknina

    24,9 g

    83 %

    83 %

  • Bílkoviny

    17,0 g

    27 %

    25 %

  • Tuky

    25,3 g

    39 %

    36 %

  • nasycené

    3,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Očištěnou a oloupanou řepu nakrájíme na kostičky a krátce osmahneme na olivovém oleji. Přidáme kurkumu, mletý koriandr, sůl, zalijeme troškou vody a dusíme doměkka. Poté necháme vychladnout.
  2. Mezitím scedíme cizrnu a rozmixujeme ji s pastou tahini a citronovou šťávou dohladka. Přidáme řepu, chilli papričku a zamícháme. Podle chuti dosolíme a před podáváním můžeme dozdobit mandlemi.
Autor:

Podobné recepty

Pečená švestková povidla

Švestková povidla chutnají skvěle například s bramborovými šiškami a tvarohem.

Višňový džem s karamelem a skořicí

Letos si z višní udělejte domácí džem.

Pohanková pomazánka

Pohanka je velmi zdravá, tak si z ní udělejte dobrou pomazánku.

Quiche lorraine

Upečte podle našeho receptu slaný francouzský koláč.

Pomazánka z pečených paprik na krekru

Připravte na svačinu skvělou pomazánku.