Pomazánka z červené řepy

1 hodnocení

Netradiční pomazánka se hodí vždy, když přijde návštěva (třeba i nečekaná). Navíc pomazánka z červené řepy je zdravá a i rychle připravená.

Obtížnost

Lehké

Vaření 20 min

bez pečení a chladnutí

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Řepu vložíme do zapékací mísy vyložené alobalem. Zakapeme olejem, přidáme hrubozrnnou sůl, tymián a zabalíme.
  2. V předehřáté troubě pečeme při 200 C cca 120 minut. Pak řepu necháme zchladnout a oloupeme ji.
  3. Pečenou řepu nasekáme nadrobno (nebo rozmixujeme). Vložíme do mísy, přidáme olivový olej, tvaroh, konopné semínko, promícháme a dochutíme lístky tymiánu, octem, solí a pepřem.
  4. Pomazánku podáváme s pečivem dle chuti. Můžeme dozdobit salátem, konopnými semínky a tymiánem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    155 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    648 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    7,4 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    7,8 g

    12 %

    11 %

  • Tuky

    10,5 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    2,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Domácí škvarky a sádlo

Připravte si fantastické domácí škvarky tak, jak to dělávala vaše babička.

Pikantní vejce plněná hermelínovou pěnou

Tento studený předkrm si zamilujete.

Nakládaný hermelín

Hermelín necháme alespoň dva dny marinovat pro tu nejlepší chuť.

Nakládaný hermelín

Hermelín chutná nejlépe po pár dnech uložený v lednici.

Nakládaný hermelín

K nakládanému hermelínu nesmí chybět pivo.