Pomazánka z červené řepy
Netradiční pomazánka se hodí vždy, když přijde návštěva (třeba i nečekaná). Navíc pomazánka z červené řepy je zdravá a i rychle připravená.
Vaření 20 min
bez pečení a chladnutí
Postup
- Řepu vložíme do zapékací mísy vyložené alobalem. Zakapeme olejem, přidáme hrubozrnnou sůl, tymián a zabalíme.
- V předehřáté troubě pečeme při 200 C cca 120 minut. Pak řepu necháme zchladnout a oloupeme ji.
- Pečenou řepu nasekáme nadrobno (nebo rozmixujeme). Vložíme do mísy, přidáme olivový olej, tvaroh, konopné semínko, promícháme a dochutíme lístky tymiánu, octem, solí a pepřem.
- Pomazánku podáváme s pečivem dle chuti. Můžeme dozdobit salátem, konopnými semínky a tymiánem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
155 KCal
7 %
6 %
-
Energie
648 KJ
7 %
6 %
-
Sacharidy
7,4 g
8 %
7 %
-
Vláknina
1,6 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
7,8 g
12 %
11 %
-
Tuky
10,5 g
16 %
15 %
-
nasycené
2,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA