Polévka ze zimní zeleniny a vepřového masa
Poctivá zimní polévka z vepřového masa s pořádnou porcí zeleniny nasytí i zahřeje.
Postup
- Omyté maso vložíme do hrnce s osolenou vodou. Cibuli oloupeme, menší mrkev s celerem očistíme. Všechnu zeleninu přidáme do hrnce k masu. Na mírném ohni vaříme asi 60 minut.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Růžičkovou kapustu a mrkev očistíme. Mrkev pokrájíme na menší kousky, kapustičky rozkrojíme.
- Když je vepřové maso měkké, vyjmeme ho a nakrájíme na kostičky. Vývar přecedíme, vrátíme do hrnce a znovu přivedeme k varu.
- Do vroucího vývaru vsypeme brambory, kapustu a mrkev. Když je zelenina měkká, vrátíme do polévky maso a vmícháme sekanou petrželku. Polévku dle chuti dosolíme, opepříme a podáváme horkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
251 KCal
11 %
10 %
-
Energie
1052 KJ
11 %
10 %
-
Sacharidy
19,5 g
22 %
19 %
-
Vláknina
11,2 g
37 %
37 %
-
Bílkoviny
26,2 g
42 %
39 %
-
Tuky
5,2 g
8 %
7 %
-
nasycené
1,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA