Polévka s mořskými plody

Uvařte si podle našeho receptu výbornou polévku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

2 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    277 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1159 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    8,5 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    17,6 g

    28 %

    26 %

  • Tuky

    12,0 g

    18 %

    17 %

  • nasycené

    5,9 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jarní cibulku očistíme a omyjeme. Odřízneme nať a odložíme ji na pozdější ozdobení. Zbylou bílou část nakrájíme nadrobno. Mražené mořské plody propláchneme vlažnou vodou a necháme okapat. V hrnci rozehřejeme máslo a cibulku na něm osmahneme. Zaprášíme paprikou, přidáme mořské plody a za stálého míchání společně orestujeme.
  2. Vše zalijeme vínem a asi 5 minut povaříme. Přilijeme rybí vývar a na mírném ohni vaříme dalších 20 minut. Mezitím omyjeme rajče a nakrájíme je na plátky nebo na malé kousky, které nakonec přidáme do polévky a jen necháme přejít varem. Polévku podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Citron omyjeme, nakrájíme na plátky a vložíme do hotové polévky na zvýraznění chuti. Nať jarní cibulky nasekáme najemno, snítky bylinek opláchneme a polévku ozdobíme.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z kachních drůbků

Pokud máte chuť na polévku jako podle babičky, zkuste tento recept.

Polévka Polenta

Polévka plná zdravé zeleniny s vyváženou chutí.

Ostrá králičí polévka

Nevíte, jakou polévku byste už vyzkoušeli? Máme něco přesně pro vás.

Kololik

Tradiční arménská polévka s jehněčími masovými kuličkami.

Papriková polévka

Polévka, která vás zasytí na cele odpoledne.