Polévka s červenou čočkou a špenátem

Uvařte si polévku, která vás pořádně zasytí.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    269 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1125 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    29,1 g

    33 %

    29 %

  • Vláknina

    15,4 g

    51 %

    51 %

  • Bílkoviny

    15,5 g

    25 %

    23 %

  • Tuky

    6,7 g

    10 %

    10 %

  • nasycené

    0,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme nadrobno. Mrkev a petržel oloupeme a nakrájíme na kousky. Špenát důkladně omyjeme. Červenou čočku propláchneme a necháme okapat.
  2. V hrnci rozehřejeme olej a opečeme na něm cibuli, česnek, petržel a mrkev. Přisypeme červenou čočku a společně krátce orestujeme. Směs zalijeme horkým vývarem, přidáme špetku kmínu a bobkový list. Osolíme, přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme asi 15 minut.
  3. Na závěr polévku jen krátce rozmixujeme ponorným mixérem. Dochutíme ji solí a pepřem a přidáme špenát. Asi 5 minut povaříme a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Šurpa-maš

Skopová polévka s mungo fazolemi a rýží, která pochází z Turkmenistánu.

Zvěřinový vývar se svítkem

Vyhrajte si s přípravou štědrovečerní polévky.

Velikonoční telecí polévka s krupicovými noky

K Velikonocům patří i slavnostní oběd s polévkou.

Telecí krémová polévka se zeleninou a houbami

Ze zbylého masa uvařte třeba polévku.

Zeleninová polévka s rýží

Polévka, která možná zachutná i těm nejmenším.