Pivní polévka

Jste pivař? Uvařte si pivní polévku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    196 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    820 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    16,6 g

    19 %

    17 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    3,1 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    5,6 g

    9 %

    8 %

  • nasycené

    3,0 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Pivo nalijeme do kastrolu a přivedeme k varu. Okořeníme pepřem, mletým muškátovým květem a osolíme. Z povrchu sebereme pěnu.
  2. V misce smícháme žloutky, smetanu a rozpuštěné máslo a směs zašleháme do polévky. Necháme krátce povařit a z povrchu stále odebíráme pěnu. Pak nádobu stáhneme z ohně a polévku podle chuti přisladíme nebo přikyselíme.
  3. Bílý chléb nakrájíme na silnější proužky a na másle je opečeme jako krutony. Polévku rozdělíme do misek a navrch vložíme opečený chléb.

Polévku můžeme připravit i z černého piva.

Autor:

Podobné recepty

Polévka z kachních drůbků

Pokud máte chuť na polévku jako podle babičky, zkuste tento recept.

Polévka Polenta

Polévka plná zdravé zeleniny s vyváženou chutí.

Ostrá králičí polévka

Nevíte, jakou polévku byste už vyzkoušeli? Máme něco přesně pro vás.

Kololik

Tradiční arménská polévka s jehněčími masovými kuličkami.

Papriková polévka

Polévka, která vás zasytí na cele odpoledne.