Perník s cuketou

Vyzkoušejte zdravější variantu perníku z celozrnné mouky a cukety.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

15 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    310 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1296 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    42,1 g

    48 %

    42 %

  • Vláknina

    4,7 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    7,0 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    11,5 g

    18 %

    16 %

  • nasycené

    1,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Najemno nastrouhanou cuketu včetně šťávy dáme do mísy, přidáme vejce, olej, najemno nastrouhanou citrónovou kůru a dobře promícháme.
  2. V jiné míse smícháme prosáté mouky s cukrem, jedlou sodou, kypřícím práškem, kakaem, solí a kořením. Poté sypké suroviny zapracujeme k cuketové směsi, dobře promícháme a těsto nalijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný vyšší plech.
  3. Připravený perník pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 25 minut. Necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme.
Autor:

Podobné recepty

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.

Koláčky s rybízem

Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.

Čokoládovo-malinový dort

Kombinace čokolády a malin je neodolatelná.

Jahodové cupcaky

Jahodová sezóna je tady, tak pojďte upéct něco dobrého.

Šikmý vrstvený dezert s ovocem

Tento dezert působí opravdu luxusně.