Pelmeně
Vychutnejte si ruské národní jídlo.
Postup
- V misce smícháme mouku s vejcem a asi 3 lžícemi vody. Když se vše spojí, přendáme moučnou hmotu na vál a propracujeme na vláčné těsto. Zabalíme ho do folie a přiklopíme nahřátým kastrolem. Necháme půl hodiny odpočinout.
- Do druhé mísy dáme mleté maso. Přidáme cibuli pokrájenou na kostičky, utřený česnek, jedno vejce, promícháme a podle chuti osolíme a opepříme.
- Vál posypeme jemně moukou a těsto rozdělené na polovinu. Postupně z nich vyválíme dvě tenké placky, z nichž vykrajovátkem o průměru asi 7 cm vykrajujeme kolečka. Na každé položíme lžičku náplně, okraj lehce potřeme rozšlehaným bílkem s vodou, přehneme na polovinu a okraje pevně přitlačíme. Oba rohy k sobě přehneme do tvaru prstýnku a pevným stiskem prstů spojíme.
- V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s bobkovým listem a postupně do ní vložíme hotové pelmeně a zavaříme je. Potom teplotu snížíme na střední výkon a vaříme asi 8 minut. Pelmeně scedíme a rozdělíme na talíře. Podáváme se zakysanou smetanou, naloženými houbami nebo okurkami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
403 KCal
18 %
17 %
-
Energie
1686 KJ
18 %
17 %
-
Sacharidy
46,5 g
53 %
46 %
-
Vláknina
2,8 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
33,8 g
54 %
50 %
-
Tuky
8,7 g
13 %
12 %
-
nasycené
2,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA