Pelmeně

nehodnoceno

Vychutnejte si ruské národní jídlo.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Náplň:

Postup

  1. V misce smícháme mouku s vejcem a asi 3 lžícemi vody. Když se vše spojí, přendáme moučnou hmotu na vál a propracujeme na vláčné těsto. Zabalíme ho do folie a přiklopíme nahřátým kastrolem. Necháme půl hodiny odpočinout.
  2. Do druhé mísy dáme mleté maso. Přidáme cibuli pokrájenou na kostičky, utřený česnek, jedno vejce, promícháme a podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Vál posypeme jemně moukou a těsto rozdělené na polovinu. Postupně z nich vyválíme dvě tenké placky, z nichž vykrajovátkem o průměru asi 7 cm vykrajujeme kolečka. Na každé položíme lžičku náplně, okraj lehce potřeme rozšlehaným bílkem s vodou, přehneme na polovinu a okraje pevně přitlačíme. Oba rohy k sobě přehneme do tvaru prstýnku a pevným stiskem prstů spojíme.
  4. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s bobkovým listem a postupně do ní vložíme hotové pelmeně a zavaříme je. Potom teplotu snížíme na střední výkon a vaříme asi 8 minut. Pelmeně scedíme a rozdělíme na talíře. Podáváme se zakysanou smetanou, naloženými houbami nebo okurkami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    403 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1686 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    46,5 g

    53 %

    46 %

  • Vláknina

    2,8 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    33,8 g

    54 %

    50 %

  • Tuky

    8,7 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    2,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.