Ingredience
Postup
- Kachnu očistíme a omyjeme, důkladně nasolíme a dáme do pekáčku břichem dolů (můžeme odříznout křídla a dát je do pekáčku pod kachnu, aby se při pečení nepřichytila). Kachnu podlijeme trochou vody a zvolna pečeme při180°C.
- Mezitím rozmícháme koření (Wu-fen, kayenský peř ) s medem. Kapie očistíme a nakrájíme stejně jako cibulku na kousky. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na dílky.
- Asi po 60 minutách pečení kachnu otočíme a začneme ji potírat rozmíchaným medem. Do pekáčku přidáme pokrájenou cibulku, pomeranč, kapie a kešu oříšky. Teplotu snížíme na 160°C, protože med se může pálit. Kachnu během pečení potíráme medem, přeléváme vypečenou šťávou a případně podléváme vodou. Pečeme ještě asi 30 minut.
- Hotovou kachnu vyndáme, naporcujeme a částečně vykostíme. Narovnáme ji na mísu a přelijeme vypečenou šťávou.