Pečená svatomartinská husa

1 hodnocení

Pečená husa je 11. 11. absolutní klasikou, ale upéct si ji samozřejmě můžete i jindy. Pokud ji naplníte ovocem a ovoníte tymiánem, budete doslova nadšeni výsledkem.

Obtížnost

Střední

Vaření 260 min

Ingredience

6 PORCE +

Postup

  1. Husu očistíme a opláchneme. Křídla srovnáme pod husu, aby se nepletla při pečení.
  2. Jablka, hrušky a cibuli očistíme a nakrájíme nahrubo. Sušené švestky překrájíme na poloviny. Přidáme otrhané lístečky tymiánu a vše v míse promícháme.
  3. Připravenou husu osolíme zevnitř i zvenku a naplníme ji připravenou směsí. Stehna překřížíme a svážeme provázkem. Nakonec okmínujeme.
  4. Husu vložíme do pekáče prsy dolů a podlijeme trochou vodou. Pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C asi 120 minut. Pak husu otočíme a pečeme ještě asi 120 minut doměkka a dozlatova.
  5. Během pečení husu přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou. Podáváme nejlépe s červeným zelím a knedlíky.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    2185 KCal

    99 %

    91 %

  • Energie

    9140 KJ

    99 %

    91 %

  • Sacharidy

    13,8 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    3,7 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    105,1 g

    167 %

    155 %

  • Tuky

    189,3 g

    291 %

    270 %

  • nasycené

    54,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.