![](http://1gr.cz/u/free.gif)
![](http://1gr.cz/u/free.gif)
Pečená svatomartinská husa
Autor: Silvie Kolevová, Kulinární studio MAFRA
Husu očistíme a opláchneme.
Autor: Silvie Kolevová, Kulinární studio MAFRA
Křídla srovnáme pod husu, aby se nepletla při pečení.
Autor: Silvie Kolevová, Kulinární studio MAFRA
Jablka, hrušky a cibuli očistíme a nakrájíme nahrubo. Sušené švestky překrájíme na poloviny.
Autor: Silvie Kolevová, Kulinární studio MAFRA
Přidáme otrhané lístečky tymiánu a vše v míse promícháme.
Autor: Silvie Kolevová, Kulinární studio MAFRA
Připravenou husu osolíme zevnitř i zvenku a naplníme ji připravenou směsí.
Autor: Silvie Kolevová, Kulinární studio MAFRA
Stehna překřížíme a svážeme provázkem.
Autor: Silvie Kolevová, Kulinární studio MAFRA
Nakonec okmínujeme.
Autor: Silvie Kolevová, Kulinární studio MAFRA
Husu vložíme do pekáče prsy dolů a podlijeme trochou vodou.
Autor: Silvie Kolevová, Kulinární studio MAFRA
Pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C asi 120 minut. Pak husu otočíme a pečeme ještě asi 120 minut doměkka a dozlatova.
Autor: Silvie Kolevová, Kulinární studio MAFRA
Pečená svatomartinská husa
Autor: Silvie Kolevová, Kulinární studio MAFRA