Pečená krocaní prsa s bramborami

Nevyhovují vám tradiční vánoční pokrmy? Nechte kapra v rybníku a upečte si krocana.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 140 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    742 KCal

    34 %

    31 %

  • Energie

    3103 KJ

    34 %

    31 %

  • Sacharidy

    38,8 g

    44 %

    39 %

  • Vláknina

    5,2 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    80,8 g

    128 %

    119 %

  • Tuky

    27,9 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    6,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cukr, fenykl, mletou papriku, granulovaný česnek a sůl smícháme v misce se změklým máslem a štědře jím potřeme kůži na krocaních prsou.
  2. Maso pečeme ve vyhřáté troubě při 140 °C asi 2 hodiny, průběžně podléváme trochou vody. Mezitím umyjeme brambory, uvaříme v osolené vodě doměkka a scedíme.
  3. Jakmile bude maso hotové, v pánvi na másle opečeme brambory, cca po 3 minutách je lehce rozmáčkneme vidličkou a posypeme tymiánem.
  4. Brambory osolíme a opepříme. Výpek z masa slijeme, maso nakrájíme na plátky a vše společně podáváme. Můžeme doplnit dalšími bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Králík s hořčičnou omáčkou

Upečte si králíka tentokrát jinak, s hořčičnou omáčkou chutná skvěle.

Telecí játra na víně

Skvělou přílohou k tomuto báječnému pokrmu je čerstvé pečivo.

Řízečky v sýrovém těstě s česnekovým dipem

Lepší řízky jste snad ještě nejedli.

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.