Pastýřský koláč
Připravte si dnes něco z anglické kuchyně.
Postup
- Ve větším kastrolu nahřejeme olej, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a opékáme asi 7 minut. Přimícháme maso, nakrájenou cuketu a lístky tymiánu. Směs osolíme, opepříme a zalijeme drcenými rajčaty, přiklopíme pokličkou a dusíme při mírné teplotě asi 30 minut. Před koncem dušení přidáme hrášek a společně krátce podusíme.
- Brambory a celer oloupeme, uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme. Přidáme máslo a rozmícháme dohladka, následně za stálého míchání přiléváme teplé mléko.
- Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno rozprostřeme masovou směs. Na maso naneseme bramborovou kaši. Povrch uhladíme a vytvoříme zdobení. Kaši poklademe kousky zbylého másla a zapečeme při 190 °C dozlatova.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
413 KCal
19 %
17 %
-
Energie
1726 KJ
19 %
17 %
-
Sacharidy
34,0 g
39 %
34 %
-
Vláknina
15,5 g
52 %
52 %
-
Bílkoviny
43,3 g
69 %
64 %
-
Tuky
8,7 g
13 %
12 %
-
nasycené
4,4 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA