Pastýřský koláč

Připravte si dnes něco z anglické kuchyně.

Obtížnost

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Ve větším kastrolu nahřejeme olej, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a opékáme asi 7 minut. Přimícháme maso, nakrájenou cuketu a lístky tymiánu. Směs osolíme, opepříme a zalijeme drcenými rajčaty, přiklopíme pokličkou a dusíme při mírné teplotě asi 30 minut. Před koncem dušení přidáme hrášek a společně krátce podusíme.
  2. Brambory a celer oloupeme, uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme. Přidáme máslo a rozmícháme dohladka, následně za stálého míchání přiléváme teplé mléko.
  3. Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno rozprostřeme masovou směs. Na maso naneseme bramborovou kaši. Povrch uhladíme a vytvoříme zdobení. Kaši poklademe kousky zbylého másla a zapečeme při 190 °C dozlatova.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    413 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1726 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    34,0 g

    39 %

    34 %

  • Vláknina

    15,5 g

    52 %

    52 %

  • Bílkoviny

    43,3 g

    69 %

    64 %

  • Tuky

    8,7 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    4,4 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.