Pampeliškový med
Louky a zahrady jsou plné žlutých květů pampelišek. Nasbírejte jich přes dvě stovky a připravte si med, jaký dělávaly naše babičky.
Postup
- Natrháme 220 pampeliškových květů na louce, která je vzdálená od cest, aby byly květy čisté. Propláchneme je ve studené vodě a necháme odkapat.
- Citron s pomerančem nakrájíme na tenké plátky. Květy s plátky ovoce vložíme do hrnce, zalijeme litrem vody a přivedeme k varu. Vaříme 15 minut. Necháme do druhého dne vylouhovait.
- Druhý den roztok přecedíme přes plátno, smícháme s cukrem a vaříme znovu mírným varem 90 minut. Když se tekutina začne táhnout, přidáme čtvrt lžičky kyseliny citronové a horký med nalijeme do malých vyvařených skleniček, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
402 KCal
18 %
17 %
-
Energie
1684 KJ
18 %
17 %
-
Sacharidy
100,5 g
114 %
100 %
-
Vláknina
0,2 g
1 %
1 %
-
Bílkoviny
0,1 g
0 %
0 %
-
Tuky
0,0 g
0 %
0 %
-
nasycené
0,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Žloutkové řezy
Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.
Pomerančové řezy
Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.
Punčové řezy
Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.