Pampeliškový med

Louky a zahrady jsou plné žlutých květů pampelišek. Nasbírejte jich přes dvě stovky a připravte si med, jaký dělávaly naše babičky.

Obtížnost

Lehké

Vaření 150 min

Ingredience

10 PORCE +

Postup

  1. Natrháme 220 pampeliškových květů na louce, která je vzdálená od cest, aby byly květy čisté. Propláchneme je ve studené vodě a necháme odkapat.
  2. Citron s pomerančem nakrájíme na tenké plátky. Květy s plátky ovoce vložíme do hrnce, zalijeme litrem vody a přivedeme k varu. Vaříme 15 minut. Necháme do druhého dne vylouhovait.
  3. Druhý den roztok přecedíme přes plátno, smícháme s cukrem a vaříme znovu mírným varem 90 minut. Když se tekutina začne táhnout, přidáme čtvrt lžičky kyseliny citronové a horký med nalijeme do malých vyvařených skleniček, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    402 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1684 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    100,5 g

    114 %

    100 %

  • Vláknina

    0,2 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    0,1 g

    0 %

    0 %

  • Tuky

    0,0 g

    0 %

    0 %

  • nasycené

    0,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Závin z pivního těsta

Sladká náplň ve slaném těstě, dokonalá kombinace.